SMETANA DIRKAČEV ŽE 16. ZBRANA ZA GHD LUČINE

Torek, 08. avgust 2017

V prostorih občine Gorenja vas - Poljane je včeraj  potekala tiskovna konferenca, na kateri so podrobno predstavili potek letošnje Gorsko-hitrostne dirke Lučine 2017. Po besedah župana Občine Gorenja vas Poljane je dirka za samo občino izjemnega pomena, predvsem s turističnega vidika. V okolico se namreč že v dnevih pred samo preizkušnjo zlije precejšnje število ne le dirkačev, pač pa tudi obiskovalcev, ki glas o dobri organizaciji hitrostne preizkušnje in lepotah okolice ponesejo po ostalih krajih ne le Slovenije, pač pa tudi širše.
Dirko sicer organizira AMD Zvezda, v priprave in izvedbo pa  je vključenih veliko  prostovoljcev, brez katerih dogodka ne bi bilo mogoče izpeljati.

GHD Lučine se odvija na 4-kilometrskem odseku od Todraža do Lučin.  V teh letih je dirko zaznamovalo veliko število odličnih evropskih dirkačev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Madžarske, Slovaške in drugih držav. Letos je na dogodek prijavljenih 86 dirkačev, med njimi so tudi tri ženske voznice, kar bo dirki zagotovo dodalo poseben pečat.
V petek bo poleg slavnostne povorke, ki je letošnja novost in bo gledalcem ponudila možnost druženja z dirkači, potekalo formiranje boksov, verifikacija in tehnični pregledi ter varnostni pregled proge. Glavnino dogajanja bosta prinesli sobota, ko se bodo zvrstili uradni treningi, ter nedelja, ko bo na vrsti sama dirka. Rekord proge je lani podrl Čeh Janik Vaclav, a sta voznika Peter Marc in Aleš Prek potrdila, da se bodo letos na vsak način potrudili čas na progi še izboljšati.

Povzeto po sporočilu za javnost

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.07.2018
17°C / 30°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C
četrtek
19.07.2018
16°C / 33°C