TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI

Torek, 25. april 2017

V nedeljo je v Počeh potekalo tekmovanje v gasilski orientaciji za leto 2017. Organiziralo ga je Prostovoljno gasilsko društvo Gorje-Poče-Trebenče in Mladinska komisija Gasilske zveze Cerkno.

Tekmovanja se je udeležilo 46 ekip, torej 138 mladih gasilcev, ki so se pomerili v kategoriji pionirke, pionirji, mladinke, mladinci in gasilci pripravniki. Samo tekmovanje je sestavljeno iz orientacijske proge in iz vrste kontrolnih točk, ki jih mora vsaka ekipa najti po vrstnem redu od prve do zadnje. Proge so bile glede na kategorije različno dolge in so imele od 4 do 6 kontrolnih točk.

V kategoriji pionirke so zmagale Ajda, Lara, Jasna iz PGD Gorje- Poče- Trebenče 1, drugo mesto so osvojile Sara, Klara, Jana iz PGD Gorje- Poče- Trebenče 2, tretje pa Nika, Ajda in Marisa iz PGD Cerkno 2. Med Pionirji so prvo mesto osvojili Jošt, Jaka in Mirna iz PGD Gorje- Poče- Trebenče 4, drugo mesto so osvojili Brina, Marsel in Nace iz PGD Ravne, tretje pa Žan, Uroš in Urban iz PGD Gorje- Poče- Trebenče2.

Prvo mesto mladink je pripadlo domačemu društvu PGD Gorje- Poče- Trebenče, ki so ga zastopale Nuša, Larisa in Tajda, drugo mesto so osvojile Neja, Suzana in Maja iz PGD Plužnje1, tretje mesto je pripadlo Rebeki, Urški in Kaji iz PDG Šebrelje1. V kategoriji mladincev so prvo mesto osvojili Domen, Tim in Matevž iz PGD Šebrelje, drugo mesto je ostalo v PGD Gorje- Poče- Trebenče2, ki so ga zastopali Matjaž, Jaka in Aleks , tretje mesto pa je pripadlo Mihu, Nejcu in Mitju iz PGD Planina- Čeplez1.

Edino ekipo gasilcev pripravnikov je imelo društvo iz Pluženj, sestavljali pa so ga sestavljali Jaka, Matej in Jaka

Prvi dve ekipi iz vsake kategorije sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo septembra na Črnem vrhu nad Idrijo.


Nataša Močnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C