PARTNERSTVO ZA KADRE BO POVEZALO POSOŠKA PODJETJA IN ŠOLE

Sreda, 11. julij 2018

Posoški razvojni center je z letošnjim junijem pričel z izvajanjem projekta Partnerstvo za kadre. Projekt temelji na povezovanju gospodarstva in šolstva z namenom promocije ter boljše prepoznave tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in regiji.


V projekt so vključene štiri posoške občine, podjetja in šole s tega območja. Na Posoškem razvojnem centru kot nosilcu projekta pa kot enega ključnih ciljev izpostavljajo spodbujanje aktivnejšega povezovanja šol in podjetij. S tem namenom bodo organizirani ogledi in predstavitve podjetij, razne delavnice in tehniški dnevi, izvajalo se bo somentorstvo pri pouku, načrtujejo pa tudi izvedbo taborov in tehniških krožkov, s katerimi bodo spodbujali zanimanje mladih za tehniško stroko.


Sredstva za izvedbo projekta, ki bo potekal do konca leta 2022 zagotavljajo posoške občine in podjetja.


V lanskem letu so se štiri posoška podjetja in Gimnazija Tolmin že povezali in izvedli odmevno promocijsko akcijo za spodbujanje vpisa v program strojni tehnik, katerega je želela razpisati gimnazija, kar pa se zaradi premajhnega vpisa ni uresničilo. Partnerstvo za kadre tako predstavlja dolgoročnejši ukrep pri vzbujanju zanimanja za tehniške poklice, ki bodo po besedah vodilnih v posoških podjetjih, tudi v prihodnje zelo iskani.


Matej Kavčič

Foto: Arhiv Šolskega centra Nova Gorica

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
23.03.2019
4°C / 23°C
nedelja
24.03.2019
4°C / 23°C
ponedeljek
25.03.2019
8°C / 18°C