PBI Z ITALIJANSKIMI PARTNERJI PREDSTAVILA ČEZMEJNI PROJEKT

Sreda, 16. maj 2018

Psihiatrična bolnišnica Idrija je včeraj gostila študijski obisk predstavnikov partnerjev mednarodnega projekta EZTS. Ob tej priložnosti je vodstvo bolnišnice skupaj z italijanskimi partnerji v projektu predstavilo aktivnosti, ki jih izvajajo v okviru programa INTERREG Italija - Slovenija oz. projekta »celostne teritorialne naložbe – vzpostavitev čezmejne mreže zdravstvenih storitev«.
Del sredstev te sicer zelo obsežnega projekta je namenjen sofinanciranju projekta »Zdravje - vzpostavitev čezmejne mreže zdravstvenih storitev« v skupni vrednosti 5 milijonov evrov, od tega je dobrih 4.2 milijona sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostalih 750.000 evrov pa v celoti iz sredstev italijanskega javnega sofinanciranja.

V tem čezmejnem projektu poleg italijanskega partnerja, Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca« Nova Gorica in Zdravstvenega doma Nova Gorica kot pomemben partner na področju zagotavljanja zdravstvenih storitev na področju duševnega zdravja sodeluje tudi Psihiatrična bolnišnica Idrija, ki je regionalna psihiatrična ustanova.
Kot je na predstavitvi poudaril direktor bolnišnice Bogdan Tušar, projekt predstavlja pomembno priložnost za reševanje vprašanja združevanja čezmejnih storitev za izboljšanje uporabe in delovanja zdravstvenih storitev ter boljšega načrtovanja teh storitev na lokalni ravni.
---------
izjava Bogdan Tušar
---------

Psihiatrična bolnišnica Idrija tako skupaj z italijanskimi in slovenskimi partnerskimi zdravstvenimi ustanovami na mejnem področju sodeluje pri vzpostavitvi in oblikovanju omrežja čezmejnih storitev za duševno zdravje za pravočasno identifikacijo mladih, ki so podvrženi psihozi, pred prvim pojavom duševne motnje, oblikovanju ukrepov, novih projektov ter mešane slovensko-italijanske ekipe za pomoč osebam s težavami na področju duševnega zdravja v lokalnih obmejnih skupnostih.
V nadaljevanju srečanja predstavnikov partnerjev tega slovensko-italijanskega projekta je strokovni direktor bolnišnice dr. Marko Pišljar predstavil dejavnosti bolnišnice, Klavdija Širaj Mažgon - vodja tima skupnostne psihiatrične oskrbe je spregovorila o sistemu psihiatrične oskrbe in socialne varnosti v Sloveniji, o izkušnjah psihiatra z delom na terenu  pa psihiatrinja in članica tima Katalin Tubić.

Metka Rupnik

izjava Bogdan Tušar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C