VSESLOVENSKO TEKMOVANJE POPRI

Ponedeljek, 16. april 2018

Jutri, bo v Novi Gorici potekalo celodnevno dogajanje v sklopu vseslovenskega tekmovanja POPRI za najboljše podjetniške mladih, ki je letos k sodelovanju pritegnilo več kot 400 tekmovalcev.
Prispele poslovne modele iz vse Slovenije je ocenila 35 članska, regionalna strokovna komisija, v 70 % sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev, direktorjev in ključnih kadrov uspešnih slovenskih podjetij.
Izbrali so 10 polfinalistov v vsaki kategoriji - osnovnošolci od 7.-9. razreda, srednješolci in študentje ter mladi do 29. let) - ki se bodo predstavili v 5 minutnih 'pitch' predstavitvah v dopoldanskem času.
POPRI tekmovanje se bo zaključilo s slavnostno prireditvijo, ki bo ob 18. uri, v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica.
Vseslovensko tekmovanje POPRI z dolgoletno tradicijo na nacionalni ravni povezuje najboljše podjetne talente, združuje gospodarstvo in izobraževalne institucije ter mladim omogoča razvoj veščin podjetnosti, kreativnosti in samoiniciativnosti.

»Nagradni sklad tekmovanja, ki znaša 5000 €, predstavlja kratkoročno spodbudo. Povezovanje s Kolektorjem, udeležba študentov na konferenci PODIM in udeležba dijaške ekipe na mednarodnem tekmovanju Genius Olympiad v ZDA pa mladim omogoča nadaljnji razvoj njihovih idej in povezovanje z bodočimi delodajalci. In to je tudi pravi cilj tekmovanja POPRI – pripraviti mlade, da si bodo prihodnost ustvarili sami in jim pomagati, da njihove ideje ne ostanejo le na papirju,« pravi vodja tekmovanja POPRI, Maja Rajer Obid iz Primorskega tehnološkega parka. Nekaj več o tem pa v popoldanski oddaji Aktualno do 16h.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C