VELIKI NAČRTI DRUŽBE BIA SEPARATIONS

Ponedeljek, 16. april 2018

Ajdovsko podjetje Bia Separations, ki proizvaja tehnologijo za čiščenje zdravil, letos praznuje 20-letnico obstoja, zaposluje pa 55 delavcev, med katerimi je 14 doktorjev in magistrov znanosti.
Po besedah prokurista podjetja Mateja Pence imajo kljub prisilni poravnavi, v kateri so že skoraj dve leti, velike in ambiciozne načrte. "Naš cilj še naprej ostaja rast z dobičkom in uspešno poslovanje ter predvsem lasten razvoj in napredek na področju znanosti," je povedal Penca  ob petkovem obisku šolske ministrica Maja Makovec Brenčič.

V luči teh razvojnih načrtov si v družbi želijo in upajo, da bo kmalu zaključen postopek prisilne poravnave in bodo ob sposobnem vodstvu začeli normalno delovati ter pridobivati finančna sredstva, je še povedal.

Ajdovsko podjetje se je v prisilni poravnavi avgusta 2016 znašlo na lasten predlog, ker mu je avstrijska lastnica Bia Separations ostala dolžna 3,5 milijona evrov. Upniki so prisilno poravnavo potrdili s 94 odstotki, a je sodišče zaradi pravnih manevrov avstrijskega lastnika še ni potrdilo.

Podjetje je v letu 2017 ustvarilo 4,5 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več od načrtov finančnega prestrukturiranja. Čisti dobiček je s 625.335 evri načrtovanega presegel za 17-krat.

"Bia Separations je pravzaprav valilnica novih doktorjev znanosti, saj je samo v sedmih letih ponudila priložnost 12 mladim raziskovalcem, ki so po zaključku raziskovalnega dela v podjetju že opravili doktorat znanosti," je bila nad delom mladih raziskovalcev navdušena ministrica. Ob tem je še poudarila, da  podjetje Bia Separations s svojim delovanjem uteleša usmeritev ministrstva na tem področju prispeva  k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Foto: Bia SeparationsIvan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C