POSOŠKE OBČINE SE PRIDRUŽUJEJO SKUPNOSTI JULIJSKIH ALP

Torek, 13. februar 2018

Občine Bovec, Kobarid in Tolmin se pridružujejo Skupnosti Julijske Alpe.


Skupnost poleg posoških združuje še sedem gorenjskih občin, njihove turistične zavode ter Javni zavod Triglavski narodni park, namen njihovega povezovanja pa je učinkovito upravljanje biosfernega območja kot trajnostne turistične destinacije.


Vsebinski okvir delovanja predstavlja Razvojni načrt biosfernega območja Julijske Alpe kot trajnostne turistične destinacije za obdobje 2016-2020 iz katerega izhaja, da si želi skupnost na trgu uveljaviti skupne trajnostne produkte, ki bi Julijske Alpe kot znamko uvrstili med tri vodilne destinacije v Sloveniji in med 10 najbolj prepoznavnih alpskih destinacij v Evropi. Za dosego teh ciljev pa si bo skupnost prizadevala za usklajeno in učinkovito upravljanje tega območja ter snovanje skupnih razvojnih projektov.


Ti načrti bodo predstavljeni tudi vsem sodelujočim občinam. V tem tednu se bodo na seji občinskega sveta z njimi seznanili v Kobaridu.


Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.02.2019
-0°C / 13°C
sreda
20.02.2019
2°C / 12°C
četrtek
21.02.2019
1°C / 15°C