PRISTAVA LEPENA Z NOVIM LASTNIKOM

Sreda, 06. december 2017

 Pristava Lepena, turistično naselje z osmimi apartmaji in petimi sobami nad dolino Soče, je po nekaj letih prodaje vendarle dobila novega lastnika. Zakonca Silva in Milan Dolenc sta svoje podjetje Levant oziroma naselje prodala družbi Besta Consulting s sedežem v Kopru, ki je v lasti ruskega državljana Alekseja Šitova.

Novi lastniki napovedujejo, da bodo nadaljevali z dosedanjo ponudbo, ki jo želijo še nadgraditi. Če dobijo potrebno osebje, bodo pristavo obiskovalcem vnovič odprli že sredi decembra. V začetku prihodnjega leta pa bodo začeli z manjšimi sanacijskimi deli, ki jih po oceni novih lastnikov potrebuje sicer petzvezdični kompleks, je za STA povedal Šitovov prijatelj in posrednik Darko Mlinarič.

Po zaključku prihodnje poletne sezone, ki jo bodo tržili tudi na ruskem trgu, pa želijo pristavo dograditi z novimi apartmajskimi hišicami v trentarskem slogu, v kakršnem je zasnovano tudi celotno naselje. Želijo se povezati z domačimi športnimi agencijami, velik potencial posestva pa poleg konjeništva vidijo tudi v ribištvu in lovu.

Ruski bančnik Šitov, ki sicer živi v Slovenski Istri, je po Mlinaričevih besedah iskal možnosti za naložbe, kar ga je pripeljalo v Lepeno. Njegova soproga se namerava tja tudi preseliti, Šitov pa bo projekt vodil s partnerjem, ki se mu bo v kratkem pridružil.

Pristavo Lepena z več objekti sta prejšnja lastnika zgradila leta 1995. Ker sta prišla v leta, sta že leta 2012 začela iskati kupce. Kompleks sta ponujala na spletnem portalu leta 2014 in zanj zahtevala 2,4 milijona evrov. Ruski lastnik naj bi za pristavo odštel nekoliko manj.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž pozdravlja ponovno oživljanje Pristave Lepena. Obenem pomeni nove prenočitvene možnosti, ki jih ob velikem obisku na Bovškem že primanjkuje, je povedal za STA.

"Mi že nestrpno pričakujemo odprtje hotela Kanin, ki je predviden prvega maja prihodnje leto. Tako bomo že pred novo poletno sezono imeli nove prenočitvene kapacitete, ki nam jih na Bovškem močno primanjkuje. Februarja in marca prihodnje leto bi na Bovškem lahko gostili skupino okoli tisoč Čehov, pa jih nismo imeli kje nastaniti," je povedal Mlekuž, ki upa, da bosta že prihodnjo sezono delovala oba bovška hotela, Kanin in Alp.

Na Bovškem se po županovih besedah veselijo vsakega gosta, saj se še dobro spomnijo časov, ko je Bovec spominjal na mesto duhov. 


STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.12.2018
-6°C / 5°C
ponedeljek
17.12.2018
0°C / 7°C
torek
18.12.2018
-3°C / 10°C