AKTUALNA TEMA/ LOKALNO HRANO V JAVNE ZAVODE

Petek, 17. november 2017

Danes obeležujemo dan slovenske hrane.


V vrtcih v vrtcih, osnovnih šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami so šolarjem ponudili slovenski zajtrk - mleko, maslo, kruh, med in jabolka.


Kot izhodišče, pa tudi tudi odgovor na vprašanje kako kakovostna je hrana v javnih ustanovah na Idrijskem in Cerkljanskem sta v sredo, 15. novembra Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija in Občina Cerkno povabili pridelovalce in ponudnike lokalne hrane, predstavnike javnih zavodov in širšo javnost na okroglo mizo z naslovom Lokalna hrana v javnih zavodih na Idrijskem in Cerkljanskem.


Aktivni udeleženci debate na okroglu mizi so bili župan Občine Cerkno, Jurij Kavčič, direktorica ICRE, Jožica Lazar, vodja nabave v Psihiatrični bolnišnici Idrija, Terezija Keršmanc, Robert Mihevc s Kmetije Pr' Kafurju, Helena Mavri, vodja šolske prehrane na OŠ Idrija, ravnatelj OŠ Cerkno, Milan Koželj in Gabrijela Raztresen, vodja prehrane na OŠ Cerkno.

Dogodek je potekal v okviru projekta Dobimo se na tržnici – skupno trženje lokalnih produktov Cerkno-Idrija-Logatec, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.


Vir fotografije: OŠ Cerkno

Lokalna hrana v javnih zavodih na Idrijskem in Cerkljanskem.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

petek
19.04.2024
3°C / 16°C
sobota
20.04.2024
1°C / 16°C
nedelja
21.04.2024
7°C / 17°C