OBČANI SODELUJEJO PRI PRIPRAVI PRORAČUNA

Torek, 12. september 2017

Občina Logatec se je  letos odločila, da v okviru priprave proračuna za prihodnje leto k sodelovanju povabi tudi občane. Gre za tako imenovani participativni proračun, v katerem  o porabi lahko   odločajo tudi občani. Ti bodo lahko izrazili željo, katere investicije  najbolj potrebujejo.
Za leto 2018 je uprava predlagala 50.000 EUR, ki bodo porabljeni na osnovi predlogov javnosti.

Občane Občine Logatec je župan povabil, da do konca septembra pošljejo predloge, s katerimi želijo prispevati k uresničevanju javnega interesa v občini Logatec. Projekti morajo biti  izvedeni na zemljišču, v lasti Občine Logatec ali krajevne skupnosti, posamezna vrednost pa naj ne presega pet tisočakov.  Na tak način bo lahko  občina izpeljala vsaj deset majhnih, a za domačine pomembnih projektov. Vse predloge bo, z vidika izvedljivost, kot so dovoljenja, soglasja, skladnost s prostorskim načrtom, najprej pregledala občinska uprava. Na tej osnovi bo pripravljen seznam možnih projektov, ki bodo, po pogovoru s predlagatelji, uvrščeni v občinski proračun za leto 2018.

Tudi sicer bo v Občini Logatec v tem mesecu zelo živahno, saj občina 20. septembra praznuje občinski praznik.  Na Primorskem valu bomo Župana Berta Menarda gostili v jutrišnji oddaji V središču.

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.07.2018
17°C / 30°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C
četrtek
19.07.2018
16°C / 33°C