DOBRO VOLJO SEVAMO NA 1230 METRIH

Nedelja, 16. julij 2017

Sodelavci Primorskega vala smo skupaj z družbo Free Net včeraj zaključili eno največjih investicij v to dejavnost. Na območju Javornika je namreč pričel oddajati oddajnik, ki sicer že dolga leta z nekoliko manj ugodne lokacije pokriva osrednjo Slovenijo ter vasi idrijsko – cerkljanske regije. Nova lokacija bo v bodoče omogočala bistveno bolj zanesljivo oddajanje programa, saj tekom leta načrtujemo tudi vgradnjo rezervnega napajanja in elektronskega krmiljenja naprav. Pridobitve so vsekakor lahko veseli nekateri krajani, ki so nas doslej zelo slabo slišali, med drugim prebivalci Vojskarske planote. Oddajnik je sicer slišen po velikem delu Slovenije, med drugim tudi v Postojni.
Z družbo Free Net se bomo prizadevali, da bo investicija izkoriščena tudi v druge namene. Lokacija oddajnika namreč omogoča zveze skoraj po vsej Sloveniji, kar bo verjetno zanimivo tudi za sistem zaščite in reševanja. Oddajniška hiša in 30 metrski stolp sta v nasprotju s številnimi objekti z neurejeno dokumentacijo zgrajeni z vsemi potrebnimi papirji, vključno z gradbenimi dovoljenjem.
Več o tem pa v jutrišnji aktualni temi na Primorskem valu.


Na slikah: Z varnega položaja proti delavcih na stolpu in proti Ljubljani

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.06.2018
16°C / 32°C
četrtek
21.06.2018
16°C / 31°C
petek
22.06.2018
18°C / 23°C