V EDISONU SKUPAJ TUDI HIDRIA IN KOLEKTOR

Sobota, 15. julij 2017

V Ljubljani so se srečali partnerji mednarodne strateške pobude Edison in podpisali skupno zavezo o sodelovanju, s katerim želijo Slovenijo kot referenčno državo zelene mobilnosti umestiti na zemljevid Evrope.

Med 41 strateškimi partnerji podjetji, ustanovami in organizacijami pobude Edison so tudi podpisniki iz naše regije, in sicer gospodarski družbi Kolektor Group in korporacija Hidria ter Avrigo, Elektro Primorska, Golea in Rotary klub Idrija.

Mednarodna strateška pobuda Edison je sestavljena iz posameznih projektov, namenjenih razvoju in demonstraciji tehnologij zelene mobilnosti in njihovemu prenosu na trg, predvsem v prizadevanjih za čimprejšnji prehod iz fosilno osnovane ekonomije v brezogljično družbo prihodnosti. Zelena ekonomija in z njo povezane zelene mobilnostne tehnologije pri tem igrajo eno ključnih vlog. Projekt pokriva vse glavne strateške usmeritve Evropske unije in ga kot takega podpira tudi slovenska vlada.

Skupina partnerjev - podjetij, univerz, inštitutov, občin in drugih je na osnovi dveh uspešno izvedenih projektov, postavitve električnih polnilnic med Logatcem in Bovcem v okviru projekta Zelena Keltika in uvedbe prvih električnih vozil in polnilnih postaj v Beogradu, razvila ambiciozno idejo o umestitvi Slovenije kot referenčne države na področju zelene mobilnosti. Skupaj so zato s podpisom sporazuma startali mednarodni projekt EDISON - Eco Driving Innovative SOlutions and Networking. Ta bo združeval posamezne konzorcije partnerjev, ki bodo delovali na različnih področjih. Vsa pa bodo usmerjena k skupnemu cilju, narediti zeleno mobilnost prijazno in dostopno za uporabnika.Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
15°C / 26°C
sreda
23.05.2018
16°C / 23°C
četrtek
24.05.2018
14°C / 25°C