NA BOVŠKEM POOSTRENO NAD ČRNO KAMPIRANJE

Petek, 15. julij 2016

Povečan obisk Bovškega prinaša tudi vse več nedovoljenega kampiranja, zato so se na Občini Bovec odločili za poostren nadzor.


V ta namen je bovški župan Valter Mlekuž sklical sestanek, kjer so o tej problematiki spregovorili predstavniki Medobčinske uprave, redarske službe, Triglavskega narodnega parka in Policijske postaje Bovec, kjer so se dogovorili za usklajeno izvajanje nadzora, predvsem s strani nadzornikov Triglavskega narodnega parka. Ti imajo sicer pristojnost nadzora le v samem parku, zato bodo dejavnost intenzivirali predvsem na tem območju. S prihodnjim letom pa bodo, kot so se sporočili z Občine Bovec, nadzor s povečanjem števila nadzornikov še okrepili.


Po besedah vodje nadzornikov v Triglavskem narodnem parku Saša Hrovata so sicer nadzor nad črnim kampiranjem že do sedaj opravljali uspešno. Kot še dodaja, pa pomeni izrek kazni skrajni ukrep, saj nadzorniki pri svojem delu vse, ki kampirajo na nedovoljenih mestih največkrat le opozorijo in jim svetujejo, kje lahko svoje šotore postavijo legalno.Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
21.01.2019
-2°C / 5°C
torek
22.01.2019
0°C / 6°C
sreda
23.01.2019
1°C / 2°C