ČLANI ZVEZE KULTURNIH DRUŠTEV SO V TOLMINU PONOVNO PRINESLI KULTURO NA PRAG TOLMINCEM

Ponedeljek, 19. junij 2017

Včeraj se je v Tolminu ponovno odvila prireditev Mi za nas, ki jo organizira Zveza kulturnih društev Tolmin.


Na Mestnem in Pregljevem trgu ter v Domu upokojencev se je včeraj pelo, plesalo in igralo. Zadnjih nekaj let ob koncu meseca junija člani Zveze kulturnih društev Tolmin na prireditvi Mi za nas oblikujejo nastope, ki jih v treh skupinah v treh urah izvedejo na treh prizoriščih.


Glavna želja organizatorjev je, na javnih krajih predstaviti ustvarjalnost domačinov, ki se udejstvujejo v raznih kulturnih društvih in s tem kulturo prinesti Tolmincem praktično na njihov prag.


Včeraj so ta kulturni utrip sooblikovali člani Društva likovnih ustvarjalcev Tolmin, Folklorne skupine Razor, Dekliškega pevskega zbora Pueri Cantores Tolmin, Ženskega pevskega zbora Sožitje iz Podmelca, Skupine ljudskih pevk Korenine, Moškega pevskega zbora Ivan Laharnar s Šentviške planote, mešanih pevskih zborov župnije Volče, Zdravko Munih z Mosta na Soči in Sveti Anton iz Kobarida, ter pevci in folklorniki Prosvetnega društva Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše.Matej Kavčič

Foto: Erik Vrčon

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C