NAJBOLJŠE NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU V KLEKLJANJU SO ...

Ponedeljek, 19. junij 2017

Osrednji dogodek nedeljskega programa Festivala idrijske čipke je državno tekmovanje otrok in odraslih za priznanje Ivanke Ferjančič. Letos se je na njem pomerilo 170 tekmovalk in tekmovalcev v otroških kategorijah, med njimi kar rekordnih 11 fantov, in 31 tekmovalk v odraslih kategorijah.

In kdo si je priklekljal najvišja mesta?

V najmlajši kategoriji, kjer so klekljali ris z notranjimi in zunanjimi postavki, je zmagala Ema Demšar iz Železnikov pred drugouvrščeno Veroniko  Mikuž z oddelka idrijske čipkarske šole na Colu in tretjeuvrščeno Aljo Felc iz črnovrškega oddelka idrijske čipkarske šole.

V otroški skupini, ki je klekljala štručke, je bila prva Metka Koren z oddelka idrijske čipkarske šole v Podkraju, druga je bila Marija Rudolf in tretja Tina Žgavec, obe iz oddelka ČŠ Idrija v Črnem Vrhu.

Sara Demšar iz Železnikov je bila najboljša v skupini otrok, ki so klekljali idrijski ris, pred sokrajanko Katarino Derlink na drugem mestu, medtem ko si je tretje mesto delilo kar šest tekmovalcev, in sicer Benjamin Jamšek ter Kristjan Likar iz črnovrškega in Lana Mohorič iz idrijskega oddelka ČŠ Idrija  ter Nina Čenčič, Tonka Šmid in Katarina Pivk iz Železnikov.

V otroški kategoriji, ki je klekljala polpremet, si je prvo mesto priklekljala  učenka črnovrškega oddelka ČŠ Idrija Karmen Pivk, pred drugouvrščeno Leo Fabjan iz Vipave in Rebeko Rupnik iz ČŠ Idrija na tretjem mestu.
V kategoriji ozki ris pa je zmagala Tadeja Golić iz Vrhnike, pred Lano Vuga iz  Kamnika in Tinkaro Pikec iz  Kranja.

V dveh odraslih kategorijah so se najboljša mesta kar lepo porazdelila po krajih.
V skupini, ki je klekljala idrijski ris  s sukanim risom, je zmago v Žiri odnesla Anica Jankovec, Polona Rudolf Žigon iz Črnega Vrha je bila druga, tretja pa Marija Kosmač iz Spodnje Idrije.
V skupini odraslih klekljkaric, ki so izdelovale polpremet in ris z vogalom, pa je zmagala Urška Premrl iz Vipave pred Anito Mohorič iz Črnega Vrha na drugem in Adriano Tolar iz Idrije na tretjem mestu.

Na zaključni prireditvi so razglasili tudi zmagovalko razstave Poglej, kaj znam. Največ glasov obiskovalcev razstave je prejela cvetna čipka Tine Šemrl, učenke oddelka ČŠ Idrija na Colu.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C