POSUKAM, POSUKAM, PREKRIŽAM ...

Nedelja, 18. junij 2017

V okviru Festivala idrijske čipke se pravkar odvija osrednji nedeljski dogodek – državno tekmovanje otrok in odraslih za priznanje Ivanke Ferjančič.  Letos se v različnih zahtevnostnih tehnikah in vzorcih za čim višjo uvrstitev poteguje lepo število klekljaric vseh generacij in tudi nekaj klekljarjev je vmes. V otroških kategorijah skupno tekmuje kar 170 udeležencev, prevladujejo seveda klekljarice, razveseljivo pa je, da letos v klekljanju tekmuje tudi rekordnih 11 fantov. V dveh odraslih kategorijah se letošnjega tekmovanja v klekljanju udeležuje skupno 30 tekmovalk.
Klekljarice in klekljarji tudi letos tekmujejo pod šotorom, obkroženi z gledalci in zavarovani pred soncem, kljub temu pa se bodo, po izkušnjah sodeč, roke, ki sukajo klekeljne še kako potile, ne le zaradi junijskega sonca, ampak tudi zaradi tekmovalne vročice. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem želimo čimbolj spretne prste in čim lepšo uvrstitev na tekmovanju.
Komu je danes čipka najhitreje in najlepše uspela, pa bomo izvedeli na razglasitvi rezultatov, ki bo na Trgu sv. Ahacija po 15. uri..

Metka Rupnik
Foto: Tik pred začetkom tekmovanja

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C