NA SLIKARSKI KOLONIJI MOST USTVARJALNOSTI SKUPAJ GRADIJO IZSELJENCI TER SLEPI IN SLABOVIDNI

Petek, 09. junij 2017

V sklopu prireditve Noč na jezeru tudi letos poteka slikarska kolonija. Na letošnji že 26. izvedbi sodelujejo izseljenski slikarji, ki se kolonije udeležujejo v organizaciji Združenja Slovenska izseljenska matica, ob njih pa letos ustvarjata tudi dva člana domačega Društva likovnih ustvarjalcev Tolmin. Že četrto leto zapored pa so koloniji priključeni tudi slikarji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki se na svoji vsakoletni slikarski koloniji letos srečujejo že desetič, pri čemer jim že vsa leta pomaga Lions klub Soča Kobarid, ob zadnja štiri leta pa jim ob strani stoji tudi tolminska območna izpostava Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


Igor Miljavec,predsednik Društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in Dare Trobec, predsednik Društva likovnih ustvarjalcev Tolmin takole razmišljata o letošnji koloniji in o sinergiji, ki tam nastaja.


Izjava: Igor Miljavec, Dare Trobec


Dela, ki so jih slikarji ustvarjali v tem tednu si bo moč ogledati na današnji otvoritvi, ki bo potekala v Vodni hiši na Mostu na Soči ob 14. uri.
Matej Kavčič

Foto: Arhiv Društva slepih in slabovidnih Nova Gorica

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.02.2019
-0°C / 13°C
sreda
20.02.2019
2°C / 12°C
četrtek
21.02.2019
1°C / 15°C