SREČANJE GOSPODARSTVENIKOV IN PODJETNIKOV NA MOSTU NA SOČI TOKRAT V LUČI ZELENEGA PREBOJA

Sreda, 07. junij 2017

22. Srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov, ki je potekalo v torek, 6. junija na Mostu na Soči je bilo letos vsebinsko osredotočeno na uvajanje zelenih tehnologij v podjetjih, predstavljen je bil načrt pametne specializacije na področju elektro mobilnosti, dotaknili pa so se tudi priložnosti, ki jih ponujajo Junckerjev naložbeni sklad za Evropo ter novi finančni mehanizmih za pripravo in izvajanje projektov s spodbujanjem javno – zasebnih partnerstev.


Med tistimi, ki so na srečanju predstavljali svoje inovacije je bilo tudi podjetje GEN-I, katerega je zastopal dr. Dejan Paravan. Kakšno zeleno rešitev so pripravili v njihovem podjetju?


Izjava: dr. Dejan Paravan


Miloš Šturm, direktor podjetja SiEVA pa je spregovoril o njihovem mednarodnem projektu Edison.


Izjava: Miloš Šturm


Rajko Leban, direktor Agencije GOLEA in predstavnik organizatorjev srečanja, je bil z izvedbo srečanja zadovoljen. Kakšni so po njegovem mnenju nadaljnji potenciali za razvoj zelenih tehnologij in trajnostne mobilnosti?


Izjava: Rajko Leban


Kot predstavnika države sta se srečanja udeležila državna sekretarja Eva Štravs Podlogar z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Klemen Potisek z Ministrstva za infrastrukturo.Matej Kavčič

 

Izjava: Dejan Paravan
Izjava: Miloš Šturm
Izjava: Rajko Leban

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.02.2019
-0°C / 13°C
sreda
20.02.2019
2°C / 12°C
četrtek
21.02.2019
1°C / 15°C