RADIVOJ VELUŠČEK BO DANES POSTAL PETI ČASTNI OBČAN KANALA OB SOČI

Petek, 21. april 2017

V Kulturnem domu Deskle bo nocoj slovesnost ob prazniku Občine Kanal ob Soči na kateri bo podeljen tudi peti naziv častnega občana. Letos ga bo prejel Radivoj Velušček.


Veluščku bodo priznanje podelili za njegovo 20-letno zavzeto in požrtvovalno delo v dobro obolelih zaradi azbesta na občinski ravni in v širšem slovenskem prostoru, za osveščanje širše javnosti o posledicah uporabe azbesta in za njegovo sodelovanje s priznanimi strokovnjaki pri raziskavi o odkrivanju načinov za hitrejše odkrivanje najtežjih azbestnih obolenj.


Pred 20. leti je bil med ustanovitelji Društva obolelih zaradi azbesta in je od tedaj njegov predsednik. Kot predstavnik društva je bil imenovan tudi v posebno komisijo za odpravljanje posledic dela z azbestom, ki se je ukvarjala tudi z vprašanjem izplačila odškodnin obolelim, predvsem pa je po njegovi zaslugi društvo na različne načine poskrbelo za pomoč vsem bolnikom z mezoteliomom in pljučnim rakom, na drugi strani pa so bile organizirane številne preventivne dejavnosti na področju zdravega življenjskega sloga, predavanja, izobraževanja ter rekreativne aktivnosti.


Poleg naziva častnega občana bodo nocoj podeljene še nagrade, ki jih bodo prejeli predsednik Društva upokojencev Kanal Franc Komac ter strelec z zračnim orožjem Henrik Valentinčič, priznanja pa bodo šla v roke podjetnici Tanji Gabrijelčič, predsedniku športnega društva Morsko Radenku Simiću ter tekaču iz Deskel Albertu Lazarju.
Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
13.12.2018
-5°C / 11°C
petek
14.12.2018
-2°C / 6°C
sobota
15.12.2018
1°C / 6°C