V TOLMINU JE ZASEDAL OTROŠKI PARLAMENT

Sobota, 18. marec 2017

V tem tednu je v veliki sejni sobi Občine Tolminu zasedal občinski otroški parlament. Predstavniki šolskih skupnosti iz OŠ Podbrdo, OŠ Most na Soči in OŠ Tolmin pa so letos razpravljali na temo Otroci in načrtovanje prihodnosti.


Seje so se poleg njihovih mentoric udeležila tudi ravnateljica OŠ Podbrdo Polona Kenda in ravnatelj OŠ Tolmin Vladimir Mavri, zbrane pa je uvodoma pozdravila tudi predsednica Društva prijateljev mladine Tolmin Mateja Maretič, nato pa jih je nagovoril tudi župan Uroš Brežan. Člani šolskih skupnosti so zatem županu zastavili vprašanja v zvezi s svojim šolskim okoljem ter ga seznanili s svojimi pobudami in pohvalami.


V OŠ Franceta Bevka Tolmin so se županu Brežanu in njegovim sodelavcem zahvalili za varno pot v šolo in ga vprašali, ali občina v kratkem načrtuje obnovo atletske steze na Brajdi. Župan je predstavnikom tolminske šolske skupnosti pojasnil, da gre v tem primeru za veliko investicijo, ki jo občina načrtuje v prihodnjem letu, odvisna pa je tudi od sofinanciranja Fundacije za šport.


Učence OŠ Dušana Muniha Most na Soči žuli po njihovem mnenju neurejeno šolsko športno igrišče, kjer bi morali zamenjati mreže, preplastiti asfalt in osvežiti črte, popraviti lesene klopi in hiško za športno opremo. Župan Brežan jim je pojasnil, da navedena vzdrževalna dela spadajo med tista opravila, ki jih lahko v pretežni meri izvede tehnično osebje oziroma hišniki njihove šole. Naslednja pobuda je bila ureditev poti v šolo, pri kateri je župan zaprosil za konkretne predloge te poti, ki naj jih tamkajšnji šola in krajevna skupnost posredujeta na občino, njegovi sodelavci pa jih bodo proučili. Nazadnje so mostarski učenci povprašali še, ali bi lahko do zunanjega športnega igrišča speljali vodno napeljavo. Župan Brežan je obljubil, da bodo pristojni to možnost preverili.


Učenci OŠ Simona Kosa Podbrdo so izpostavili po vsaki zimi slabšo in nevarnejšo cesto skozi Baško grapo ter vprašali, ali občina poskuša vplivati na državo, da bi to cesto sanirala. Župan Brežan jim je pojasnil, da je Občina Tolmin prav minuli teden ob obisku vlade na Severnem Primorskem gostila ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča ter ga skupaj z njegovo ekipo s pomočjo predsednikov krajevnih skupnosti med drugim seznanila tudi s slabim stanjem in nujnostjo sanacije državnih cest na območju Baške grape in Trebuše. Nadalje je učence zanimalo, kdaj se bo nadaljevalo urejanje pločnikov in javne razsvetljave v zgornjem delu Podbrda. Župan je odgovoril, da bo projekt zaključen še letos, investicijo pa občina načrtuje v letu 2018 ali 2019, ko bo država urejala tudi cesto na tem odseku. Nazadnje so učenci podbrške šole župana povabili, naj se letos udeleži katere od prireditev, ki jih pripravljajo na svoji šoli, kar jim je Brežan tudi obljubil.


VIR: spletna stran Občine Tolmin

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
15°C / 26°C
sreda
23.05.2018
16°C / 23°C
četrtek
24.05.2018
14°C / 25°C