SEVERNOPRIMORSKI ŽUPANI ZA VEČJO INTERNACIONALIZACIJO REGIJSKEGA GOSPODARSTVA

Nedelja, 19. marec 2017

Ajdovska občina je skupaj z Razvojno agencijo ROD in Območno obrtno zbornico Ajdovščina-Vipava pripravila regijski program Internacionalizacija območja Severna Primorska. Z njim načrtujejo pomoč regijskemu gospodarstvu pri odpiranju na tuje ter različne akcije za privabljanje večjega števila tujih investitorjev v regijo.


Program je ajdovski župan Tadej Beočanin pred nekaj dnevi predstavil na seji sveta regije. V razpravi ga je večina prisotnih županov in predstavnikov občin podprla, nekateri pa so bili do predstavljenega projekta nekoliko zadržani.


Po besedah Beočanina je namen regijskega programa že obstoječe dejavnosti promocije severnoprimorske regije sistemsko urediti ter s tem dosegati še boljše multiplikativne rezultate.


"V preteklosti vzpostavljene vezi regije s tujimi trgi aktivno in uspešno delujejo. Zato program za leto 2017 stremi k iskanju novih potencialnih trgov ozirajoč se na potrebe in interese regijskega gospodarstva," je povedal ajdovski župan.


POSNETEK


Med pomisleki je tolminski župan Uroš Brežan izpostavil, da podobni projekti že tečejo na državnem nivoju in bi bilo potrebno le počrpati sredstva, ki so namenjena za tovrstne aktivnosti. Na takšen način so pripravljeni tudi določeni projekti na območju regije - tak je na primer turistični projekt eko hotelske verige od Bovca do Vipave. Beočanin pa je prepričan, da bi takšnih skupnih regijskih projektov morali oblikovali čim več.


POSNETEK


Ivan Seljak (po STA)

Beočanin 1
Beočanin 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C