PROJEKT NETWORLD ZA PROMOCIJO KULTURNEGA TURIZMA 1. SVETOVNE VOJNE

Sreda, 15. februar 2017

V Kobaridu v tem tednu poteka uvodno srečanje partnerjev mednarodnega projekta NETWORLD.


Projekt poteka pod okriljem programa Podonavje 2014-2020, ob Posoškem razvojnem centru, ki je vodilni partner, pa v njem sodeluje še 13 projektnih partnerjev in 11 pridruženih partnerjev iz 10. držav.


Poglavitni cilj projekta je priprava strategije razvoja kulturnega turizma 1. svetovne vojne, ki vključuje tudi promocijo blagovne znamke Pot miru na območju programa, ob tem pa si bodo partnerji z različnimi aktivnostmi in dogodki prizadevali vzbuditi zanimanje za izročilo prve svetovne vojne, predvsem pri mladih, projekt pa predvideva tudi urejanje posameznih obeležij.


Po besedah predstavnikov Posoškega razvojnega centra in Ustanove Fundacija Poti miru v Posočju, ki je eden od projektnih partnerjev, se bodo iz projekta sofinancirale tudi prireditve posvečene 100 letnici zaključka prve svetovne vojne, ki bodo izvedene na območju Zgornjega Posočja.Matej Kavčič

Foto: Arhiv Fundacije Poti miru v Posočju

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C