DUNAJSKI IN POMFRI? NE, GOVEDINO S KROMPIRJEVIM ŠTOKANJEM IN SKUTNE ŠTRUKLJE, PROSIM

Četrtek, 25. avgust 2016

Lokalna turistična organizacija Sotočje in Posoški razvojni center sta pred kratkim izdala zgibanko Tolminska kuhinja, okusi tradicije in sodobnosti.


Glavni namen publikacije je promocija tradicionalnih tolminskih kulinaričnih specialitet, obenem pa želijo promovirati tudi gostilne, kjer jih je moč okušati. Po besedah Petra Domevščka s Posoškega razvojnega centra je pri projektu sodelovalo 13 gostinskih ponudnikov s Tolminskega, ki v svoje jedilnike vključujejo tudi lokalne jedi.


In kateri so glavni tolminski kulinarični aduti? Nadaljuje Peter Domevšček.


Izjava: Peter Domevšček


Pri pripravi tipičnega tolminskega krožnika lahko tako gostinci pokažejo precej inovativnosti, saj poleg različnih kombinacij vseh omenjenih dobrot uporabijo tudi domače začimbe kot so materina dušica, hren, dobra misel in luštrek.


Želja organizatorjev je, da bi v prihodnosti gostje ob obisku Tolminske lahko v vseh gostinskih lokalnih okusili tipičen tolminski krožnik, ki bi bil lahko sestavljen iz predjedi iz suhomesnih izdelkov, glave jedi iz govejega ali jagnječega mesa s krompirjevim štokanjem oziroma polento in izvrstnimi skutnimi štruklji za posladek.



Matej Kavčič

 

Izjava: Peter Domevšček

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
25.04.2024
7°C / 14°C
petek
26.04.2024
6°C / 16°C
sobota
27.04.2024
4°C / 16°C