SINOčI JE V POLJUBINJU ZAZVENELA ŠESTA PESEM NA VASI

Nedelja, 20. september 2015

Sinoči je v Poljubinju zazvenela šesta Pesem na vasi. Organizator prireditve je bil Komorni zbor Musica Viva Tolmin z zborovodkinjo Eriko Bizjak.


Potem, ko so obiskali Modrejce, ÄŒiginj, Gabrje, Tolminski lom in Å entviško Goro, so prireditev letos organizirali s Poljubinjci. Več Erika Bizjak.


Izjava: Erika Bizjak


Predsednik Krajevne skupnosti Poljubinj in Prapetno Andrej Leban je najprej zaželel dobrodošlico obiskovalcem. Ti so v nadaljevanju večera o Poljubinju izvedeli marsikaj: recimo to, da je vas že od nekdaj štela okoli 100 hiš in 500 prebivalcev, domača hišna imena in njihov nastanek oziroma pomen. Več Andrej Leban.


Izjava: Andrej Leban


Zaigral je harmonikarski orkester Glasbene šole Palbin, cilj vsake Pesmi na vasi je druženje ob slovenskih ljudskih pesmih. Sinočnje, s pridihom Istre, sta prepevala gostiteljski sestav Komorni zbor Musica viva iz Tolmina in gostujoči Kvartet 7 Plus. Pevsko tradicijo v vasi bo odslej pisala tudi Komorna skupina Gadičke, ki je pod vodstvom zborovodkinje Marjetke Luznik sinoči zabeležila svoj debitantski nastop.


Pred sproščenim druženjem ob dobrotah domačih gospodinj so organizatorji iz Poljubinja prehodno skulpturo Pesmi na vasi predali predstavnikom Krajevne skupnosti Kneža, kjer bo slovenska ljudska pesem odmevala naslednje leto.Erik Vrčon

 

Izjava: Erika Bizjak
Izjava: Andrej Leban

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C