VETER JE POMAGAL ZORITI IZDELKE

Nedelja, 26. april 2015
V gostilni Lovec v Novakih je včeraj potekalo četrto ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, na katerem so sodelovali pridelovalci teh dobrot s Cerkljanske in okoliških krajev. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali izkušeni pridelovalci in poznavalci teh dobrot, Ivan Podobnik, Marko Močnik in Stane Makuc, je letos prejela 28 vzorcev, največ salam. Ocenjevanje je potekalo po kriterijih Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na biotehnični fakulteti, ki upošteva zunanji izgled izdelka, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in okus. Ta pa ni imela lahke odločitve, saj je večina izdelkov prejela več kot 16 točk, kar je pogoj za osvojitev bronastega, srebrnega ali zlatega priznanja. Predsednik komisije Ivan Podobnik.

POSNETEK

Najboljše izdelke sta tokrat v pokušino ponudila Metod Platiše iz Poč in Gregor Koder iz Davče.

Da so se na mizah znašli dobri izdelki, je je zanesljivo pripomoglo letošnje vreme v času zorenja, saj je proizvajalcem ponudilo boljše pogoje kot lani. Za dvig kakovosti pa je ključnega pomena tudi upoštevanje nasvetov komisij. Gregor Koder:

POSNETEK

Prav bo, če se bo zgodba nadaljevala na mizah čim več zadovoljnih potročnikov.

Ivan Seljak

 

Ivan Podobnik
Gregor Kopder

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
25.04.2024
6°C / 14°C
petek
26.04.2024
4°C / 16°C
sobota
27.04.2024
8°C / 18°C