POZIV DELODAJALCEM ZA VKLJUČITEV V NOVO Å TIPENDIJSKO SHEMO

Nedelja, 11. maj 2008

Te dni že teče javni poziv delodajalcem na severnem Primorskem za vključitev v enotno regijsko štipendijsko shemo za šolsko leto 2008/2009.

Namen kadrovskih štipendij v okviru enotne regijske štipendijske sheme je s sistematičnim in celovitim pristopom vzpostaviti sistem spodbud pri povezovanju izobraževanja in potreb na trgu dela za odpravljanje strukturnih neskladij v zaposlovanju, izboljšanje kvalifikacijske strukture človeških virov in povečanje zaposljivosti.

Z novim programskim obdobjem 2007-2013 je tudi izvajanje financiranja projekta regijskih štipendijskih shem, v katerega so vključena tudi evropska sredstva, na državni ravni prevzel  Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije. Ta je z javnim razpisom izbral nosilce izvajanja štipendijskih shem po posameznih slovenskih regijah. Za severnoprimorsko regijo je to Posoški razvoni center, ki je v teh dneh že objavil javni poziv delodajalcem za prijavo v sistem regijske štipendijske sheme za leto 2008/2009.

Sicer pa velja, da polovico sredstev za štipendiranje v okviru enotne regijske štipendijske sheme zagotavljajo podjetja, kjer se bodo štipendisti po končanem študiju zaposlili, in občine, na območju katerih imajo ta podjetja svoj sedež. Drugo polovico pa zagotavlja Javni sklad za razvoj kadrov in štipendij iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Projekt vsako leto poveže večje število podjetij in štipendistov.. Lani je PRC v sodelovanju s 25 delodajalci in 9 občinami podelil skupaj 82 štipendij, kot pojasnjuje Almira Pirih, ki je na Posoškem razvojnem centru zadolžena za ta projekt.

--------------

izjava Almira Pirih

--------------

Poziv delodajalcem za vstop v letošnjo enotno regijsko štipendijsko shemo velja do 30.maja letos.

Metka Rupnik

izjava Almira Pirih

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C