PODELJENE BEVKOVE NAGRADE IN PRIZNANJE

Sobota, 02. oktober 2010

V spomin na rojstvo znamenitega matematika in pedagoga, doktorja Franca Močnika in ustanovitev Vojkove brigade na dvorišču sedanje Ete občina Cerkno 1. oktobra praznuje svoj občinski praznik.

Tega so na slavnostni seji obeležili sinoči v dvorani Glasbene šole Cerkno.Ob tej priložnosti namreč cerkljanski župan, Jurij Kavčič, vsako leto podeli najvišja občinska priznanja. Letos so Bevkove nagrade in priznanje prejeli: najvišje priznanje Ana Å tucin iz Cerknega, Bevkove nagrade pa Doroteja Prezelj iz Zakriža, dirigent Andrej Zupan in PGD Planina ÄŒeplez. Slednje za petdeset let aktivnega in predanega požarnega varovanja in organizacije društvenih dejavnosti v svojem kraju. Matjaž Valentinčič, predsednik društva, je ob prejemu nagrade povedal:

izjava nagrada PGD Planina Ceplez

Bevkovo nagrado je za aktiven prispevek k razvoju Pihalnega orkestra Eta Cerkno in glasbene kulture na Cerkljanskem prejel Andrej Zupan:

izjava nagrada Andrej Zupan

Za dolgoletno ljubiteljsko delo na področju ohranjanja kulturne in etnološke dediščine svojega kraja je Doroteja Prezelj prejela tretjo Bevkovo nagrado. Žal ji je bolezen preprečila, da bi veselje ob prejemu priznanja delila na včerajšnji slavnostni seji, je pa takole strnila svoje občutke:

izjava nagrada Doroteja Prezelj 

Najvišje, Bevkovo priznanje, pa je za neprecenljiv prispevek h kulturnemu razvoju lokalne skupnosti na pedagoškem in domoznanskem področju letos prejela Ana Å tucin:

izjava nagrada Ana Stucin

Kulturni program slavnostne seje, ki je bila tudi zadnja v tem mandatu, so oblikovali: pevec Aleš Magajne in pianistka Maja Tanjšek, igralec in igralke KUD Zarja Zakriž ter Pihalni orkester Eta Cerkno.

 

Maja Filipič

izjava nagrada PGD Planina Ceplez
izjava nagrada Andrej Zupan
izjava nagrada Doroteja Prezelj
izjava nagrada Ana Stucin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

zkj dne 02.10.2010 ob 23:37:00
#2
Vsekakor čestitke nagrajencem. Bilo bi pa zelo lepo in za cerkljansko še edina možna rešitev, da je to zadnje dejanje obstoječega župana in njegovega županstva. Nagravžno se mi zdi že vse skupaj kar počne! Nagravžno se mi zdi in v tem razmišljanju nisem osamljen! ODIDI ŽE
acergama dne 02.10.2010 ob 10:38:18
#1
gospod bi moral najvišjo nagrado podeliti kar sam sebi,saj je daleč najbolj zaslužen za neverjeten napredek in razvoj občine!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C