RAZPIS ZA BEVKOVE NAGRADE IN PRIZNANJA

Torek, 27. julij 2010

1.oktobra občina Cerkno praznuje svoj občinski praznik v spomin na dva pomembna dogodka iz cerkljanske zgodovine: obletnico rojstva dr. Franca Močnika, cerkljanskega rojaka, slovitega matematika, in v spomin na ustanovitev brigade Janka Premrla Vojka.

Do praznika nas ločita še dva meseca, priprave nanj pa so se že začele. Te dni namreč Komisija za priznanja in nagrade, ki deluje pri cerkljanskem občinskem svetu, objavlja razpis za podelitev Bevkovega priznanja in Bevkovih nagrad za leto 2010, ki jih župan nagrajencem izroči na slavnostni seji občinskega sveta. Občina Cerkno podeljuje do tri Bevkove nagrade za posamezne pomembne dosežke na različnih področjih ter eno Bevkovo priznanje za življenjsko delo. Komisija bo letošnje nagrajence izbirala med vsebinsko utemeljenimi predlogi, ki jih lahko podajo občani, krajevne skupnosti, politične stranke, društva, ustanove, gospodarske družbe ter druge organizacije in skupnosti. Predloge za letošnje nagrajence občine Cerkno bodo na sedežu občine zbirali do 24.avgusta. Po poteku roka jih bo obravnavala komisija za priznanje in nagrade, ki bo pripravila usklajen predlog za potrditev na septembrski seji občinskega sveta.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Acergama dne 28.07.2010 ob 15:34:50
#1
Predlagam gospoda župana zaradi izjemnih dosežkov pri razvoju občine v preteklem desetletju !!!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C