IDRIJSKI ZARES ŽIVAHNEJE V 2009

Torek, 31. marec 2009

Maja lani je bil v Idriji ustanovljen občinski odbor stranke Zares, ki ga vodi predsednik Marko Vihtelič. V mesecih pred državnozborskimi volitvami je bil občinski odbor aktiven zlasti v prizadevanju za dvig prepoznavnosti stranke in njenega programa na občinski ravni, pripravili so srečanje predsednika stranke Gregorja Golobiča z idrijskim županom, kandidat stranke je sodeloval tudi na jesenskih državnozborskih volitvah v idrijsko-cerkljanskem volilnem okraju. Zatem pa o dejavnostih občinskega odbora v javnosti ni bilo veliko slišati.

Povprašali smo na vodstvo občinskega odbora stranke in izvedeli, da je stranka v tem letu ponovno oživila svoje delovanje. Kot je povedal predsednik občinskega odbora Marko Vihtelič, je v tem času postal član pokrajinskega odbora stranke in hkrati predstavnik Primorske pokrajine v svetu stranke na državni ravni. Pred dnevi se je prvič udeležil zasedanja sveta stranke, kjer so med drugim spregovorili tudi o letošnjih volitvah v evropski parlament, izpostavil je tudi nekatera aktualna vprašanja primorskega dela Slovenije, ki ga zastopa v svetu stranke. Kot je poudaril Vihtelič, pa je januarja po strankarski poti v stiku z ministrom za gospodarstvo podprl ponovno parlamentarno obravnavo zakona o preprečevanju posledic rudarjenja v idrijskem rudniku.

--------------

izjava Marko Vihtelic zakon

---------------

Na februarski seji idrijskega občinskega odbora stranke Zares so sprejeli plan dela za letošnje leto in že napovedali aktiven nastop na lokalnih volitvah prihodnje leto. Do tedaj pa bodo, med drugim tudi s prisotnostjo na sejah občinskega sveta spoznavali problematiko tega okolja.

---------------

izjava Marko Vihtelic lokalne volitve

----------------


Metka Rupnik

izjava Marko Vihtelič 1
izjava Marko Vihtelič 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C