GASILSKI DOM V OTALEŽU POD STREHO ŠE PRED TO ZIMO

Sreda, 07. november 2018

Na Primorskem valu smo že poročali o izgradnji novega gasilskega doma v Otaležu. Prostovoljno gasilsko društvo je del sredstev za gradnjo novega doma prihranilo samo, pomemben prispevek pa so darovali tudi krajani.


V teh dneh se jim je pričela uresničevati dolgoletna želja, da bodo dobili nov gasilski dom. Trenutni dom, ki stoji v Plužnjah, je premajhen, predvsem pa stoji na neugodni lokaciji za hitra posredovanja. Nov gasilski dom se gradi v bližnjem Otaležu, na lokaciji nekdanje osnovne šole. 


Gradbena dela v okviru javnega naročila izvaja cerkljansko gradbeno podjetje Velb, v projekt pa so vključeni tudi Občina Cerkno, Gasilska zveza Cerkno ter domača krajevna skupnost Otalež.


Zaradi postopkov pred pričetkom del, so z deli lahko pričeli šele v zadnji tretjini avgusta. Trenutno so izdelane vse plošče, v izdelavi so zadnje pozidave nosilnih sten, v kolikor bo vreme dopuščalo, pa bodo v sredini tega meseca pričeli še s strešno konstrukcijo. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi v letošnjem letu investicijo pripeljali do selitve gasilske dejavnosti, v prihodnjem letu pa naj bi dom dokončali in v njem uredili tudi večnamensko dvorano.


Domačini s tako lepim odzivom krajanov, predvsem pa gasilcev samih upajo, da jim bo s pomočjo občine uspelo zbrati še preostala finančna sredstva, ter objekt v celoti dokončati v naslednjem letu.


Mirjam Debevc
 


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
20.10.2019
14°C / 22°C
ponedeljek
21.10.2019
15°C / 24°C
torek
22.10.2019
11°C / 25°C