KONCERT ROTARY KLUBA IDRIJA ZA MLADE TALENTE

Nedelja, 28. oktober 2018

Rotary klub Idrija je svojo letošnjo 20-letnico delovanja obeležil s sinočnjim dobrodelnim koncertom v dvorani Gimnazije Jurija Vege Idrija, na katerem je zaigralo Godbeno društvo rudarjev Idrija, nastopili pa so tudi številni solisti, domači glasbeniki, že uveljavljena imena v slovenskem in tudi mednarodnem merilu. Glasbenega dogodka so se poleg aktualnega predsednika Rotry kluba Idrija Lojzeta Rejca ter drugih članov idrijskega rotary kluba, udeležili tudi guverner distrikta 1912, ki združuje vse slovenske rotary klube Janez Lipec ter svetovalec predsednika republike dr. Ernest Petrič, ki so tudi nagovorili udeležence koncerta. Med gosti pa so bili tudi albanski ataše in predstavniki vodstva prijateljskega rotary kluba Beograd- Dunav.

Koncertni večer, ki ga je povezovala Helena Pregelj Tušar, so s svojo virtuoznostjo oblikovali sami domači glasbeniki. Nastopili so: člani Godbenega društva rudarjev Idrija z dirigentom Domnom Prezljem, flavtistka  Špela Flajšaker, sopranistka Elvira Hasanagić, kontra tenor Žiga Lakner, posebej za to priložnost ob Kumrovi skladbi sestavljen trio Marko Hatlak, Miro Božič in Aldo Kumar ter Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe pod vodstvom Katje Bajec Felc, Rebeka Bogataj in Aljaž Seljak, kot gostja pa tudi profesorica glasbene šole iz Niša,  sopranistka Anita Ferlež Eraković.

Zbrana sredstva od vstopnin in donacij obiskovalcev sinočnjega koncerta bodo namenili Gimnaziji Jurija Vege Idrija za štipendije nadarjenim dijakinjam in dijakom.

Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C