GAŠPER FERJAN SE POTEGUJE ZA MESTO ŽUPANA OBČINE IDRIJA

Petek, 26. oktober 2018

Včeraj so se na novinarski konferenci v Idriji predstavili kandidat stranke Davkoplačevalci se ne damo več! Ta župana občine Idrija Gašper Ferjan in kandidati stranke za idrijski občinski svet. Na dogodku so predstavili poglede na današnje razmere na občinski in nacionalni ravni ter smernice svojega političnega delovanja.

Županski kandidat Gašper Ferjan, nekdanji diplomatski pripravnik Slovenije v Združenih narodih, danes prokurist, taksist in pravni pooblaščenec, izpostavlja nemoč, nesamostojnost in neavtonomnost tako imenovanih »kimavčkov« obstoječim oblastnikom, za katere meni, da jih je v političnem in siceršnjem javnem življenju preveč, in poudarja pomen aktivnega državljana, ki opozarja na probleme, neenakosti in krivice v družbi ter jih dejavno tudi pomaga odpravljati. Zato se je odločil kandidirati za župana občine Idrija.

izjava Gašper Ferjan

Kot je Ferjan povedal na predstavitvi, se zato tudi udejstvuje kot ulični govornik in spodbujevalec širših družbenih gibanj za nujne spremembe obstoječega stanja proti elitam globoke države in v dobro malega človeka. Če bo izvoljen za župana, se bo zavzemal za ponovno vzpostavitev javnega akvarija z endemičnima vrstama - človeško ribico in rečno jeguljo in fosilno zbirko rudnika - primeren prostor zanj vidi v rudniku. Občane, ki so podpisali pobudo za razpis prvega lokalnega referenduma, pa bo nagradil vsakega simbolično s 20 evrov vrednim darilnim bonom za obisk javnega akvarija. Zavzemal se bo tudi za celostno ureditev Mejce, kjer je zapora za motorni promet, po njegovem, le eden od ukrepov. Rešitev problematike padanja kamenja v Zali pa se mu zdi racionalna s kratkoročno rešitvijo miniranja skale in dolgoročno z gradnjo tunela.

Izpostavil je nujnost preseka s prakso vpletanja gospodarstva v lokalno politiko, ukinitev služb na redarstvu in v turizmu ter reorganizacijo slednjega tako, da bi za to zagotovljena proračunska sredstva namenili dejavnim posameznikom v turizmu na terenu, ki bi s sodelovanjem nato sredstva združevali v izbrane skupne namene. Poudaril je pomen vzpostavljanja pogojev za obuditev prvega mestnega hotela v Nanosu, ureditev vodnih površin na Idrijci in bazena ob šoli ter odprodajo razpoložljivega odvečnega premoženja občine za vzpostavitev industrijske cone za razvoj obrtništva in malega podjetništva.

Na novinarski konferenci se je poleg kandidata za župana predstavila tudi večina kandidatov za člane občinskega sveta na listi stranke Davkoplačevalci se ne damo več. Poleg nosilca liste Gašperja Ferjana so to še: Rožica Ferjan, Igor Ferjan, Marjana Eržen in Ljubomir Vidmar.

Metka Rupnik

izjava Gašper Ferjan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C