ČEZMEJNO SREČANJE V BOVCU V ZNAMENJU PRIHODNJIH PROJEKTOV NA PODROČJU TURIZMA

Petek, 12. oktober 2018

Včeraj je v Bovcu potekalo srečanje županov občin Bovec, Kluže, Rezija in Trbiž, predstavnikov dežele Furlanije Julijske krajine in podjetja STEM International, na katerem so predstavili aktivnosti v zvezi z gradnjo novih žičniških naprav na slovenski strani Kanina in načrtovanje skupne priprave čezmejnih projektov za povezavo smučišč Kanin – Sella Nevea, ki bi ga radi s skupno prijavo na evropske razpise obnovili in tako vzpostavili moderen čezmejni smučarsko-turistični center.

Kot je po srečanju pojasnil bovški župan Valter Mlekuž, imajo za obnovo Kanina na mizi dve varianti.

Izjava: Valter Mlekuž


Župan občine Kluže Maurizio Fuccaro (bereš Fukaro) dodaja, da si tudi na italijanski strani želijo obnove smučišča, zato bo podjetje STEM International tudi zanje izdelalo predloge načrta prenove v vrednosti med 20 in 30 milijoni evrov.

Trbiški župan Renzo Zanette (bereš Zanete) je izpostavil, da v njihovi občini načrtujejo prenovo smučišča Višarje in Rabelj, razmišljajo pa tudi o vzpostavljanju podzemne povezave med Logom pod Mangartom in Rabljem, ki bi jo po nekdanjem rudniškem jašku radi uredili za turistične namene, v celotno zgodbo pa nameravajo preko vzpostavitve čezmejnih visokogorskih učnih poti vključiti tudi Rezijo.


Matej Kavčič 


Foto: Občina Bovec

Valter Mlekuž

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C