PODALJŠAN CERTIFIKAT MLADIM PRIJAZNA OBČINA

Sreda, 10. oktober 2018

Po preteku štiriletnega obdobja od podelitve certifikata je Inštitut za mladinsko politiko Občini Idrija podaljšal veljavnost certifikata Mladim prijazna občina. Omenjeni inštitut je v procesu preverjanja pregledal dosedanje delo ter načrtovane aktivnosti Občine Idrija na področju mladih in mladinske politike.

Pri preverjanju, kaj je Občina Idrija na področju mladih in mladinske politike postorila v štirih letih, kar je že nosilka certifikata Mladim prijazna občina, je Inštitut za mladinsko politiko posebno pozornost namenil prerezu različnih področij, povezanih z mladimi. Pregledal je, koliko je bila občina  aktivna oziroma, koliko je napredovala pri načrtni obravnavi področja mladine, participaciji, organiziranju, informiranju, zaposlovanju, izobraževanju, stanovanjski politiki ter skupnim projektom mladih in občine. Skladno s kriteriji je bila Občina Idrija od prve pridobitve certifikata leta 2014 namreč dolžna izvajati vsaj po en ukrep iz vsakega prednostnega področja ter pri tem izkazovati napredek.

Inštitut za mladinsko politiko je pri preverjanju ugotovil, da je Občina Idrija v minulih štirih letih storila več korakov naprej ter še okrepila svoje aktivnosti na področjih, ki se dotikajo mladih. Najbolj prepoznane novosti so redna srečanja med mladinskimi društvi in občinsko upravo, podpora mladinskemu sektorju in mladinskemu centru v Idriji, odprtje coworkinga ter izvajanje podjetniških vsebin za mlade, sodelovanje v pilotnem projektu Najem za mlade ter mednarodni projekt Odločanje in mladi v Alpah. Pri aktivnostih je zasledovala Strategijo za mlade iz leta 2015.

Na Občini Idrija so izrazili zadovoljstvo, da so si s svojimi aktivnostmi na področju mladih prislužili podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina še za naslednja štiri leta, do leta 2022. Pri tem pa poudarjajo, da gre dobršen del zaslug za to pripisati lokalnim mladinskim društvom, neformalnim skupinam mladih in posameznikom, s katerimi sooblikujejo mladinsko politiko v idrijski občini.

Metka Rupnik
Vir in foto: MC Idrija
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C