LEBANU IN PETERNELJU PRIZNANJE TZS

Torek, 09. oktober 2018

Predsednik Turistične zveze Slovenije Petar Misja je na letošnjem srečanju predstavnikov Turistične društvene organizacije, ki se je včeraj v okviru Dnevov slovenskega turizma odvijalo v Portorožu, podelil priznanja najzaslužnejšim društvenim delavcem - prostovoljcem za leto 2018.

Med dobitniki priznanja za prizadevno delo v okviru svojih turističnih organizacij sta tudi Rajko Leban TD Most na Soči in Franci Peternelj TD Baška dediščina.

Turistična društvena organizacija s Turistično zvezo Slovenije na čelu deluje večinoma s prostovoljnim delom na temelju tradicije, dosežkov in izkušenj, hkrati pa se nenehno prilagaja novim razmeram in zahtevam sodobnega turizma. V zadnjih letih je TZS zgradila učinkovito in pregledno organizacijsko strukturo, v katero je  trenutno aktivno vključenih 362 turističnih društev iz 24 regijskih oziroma območnih zvez z več kot 31.500 člani. Preostala društva se v projekte TZS vključujejo občasno, vendar intenzivno delujejo na lokalnem območju – še zlasti na področju urejanja okolja in prireditev; turistična društva in območne zveze jih vsako leto pripravijo več kot tri tisoč in so tako marsikje ključni za razvoj tega pomembnega dela turistične ponudbe.

Metka Rupnik 

Foto: TZS

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C