ZDRAVSTVENI DOM TOLMIN PREJEL NAZIV DOJENJU PRIJAZNA USTANOVA

Torek, 09. oktober 2018

Zdravstveni dom Tolmin je prejel naziv Dojenju prijazna ustanova. Prejem naziva so na včerajšnji slovesnosti potrdili z namestitvijo table z napisom Dojenju prijazna ustanova na pročelje zdravstvenega doma. Naziv podeljuje organizacija Unicef za Slovenijo. Izvršni direktor Tomaž Bergoč.


Izjava: Tomaž Bergoč


Delavci Zdravstvenega doma Tolmin so se po odločitvi za pristop k pobudi Dojenju prijazna ustanova udeležili dodatnega strokovnega izobraževanja v organizaciji Nacionalnega odbora za spodbujanje dojenja, ki deluje pod okriljem slovenskega Unicefa. Njegov dolgoletni vodja dr. Borut Bratanič, takole izpostavlja prednosti dojenja.


Izjava: Borut Bratanič


V tolminskem zdravstvenem domu na letni ravni v povprečju oskrbujejo 180 novorojenčkov in prav toliko nosečnic ter mater, po besedah strokovne vodje dr. Marjetke Žefran Drole pa so ponosni, da statistike kažejo, da jih ob otrokovem šestem mesecu starosti doji še 78%, želijo pa si, da bi bila ta številka še višja, saj Svetovna zdravstvena organizacija priporoča, da ob ustreznem dodajanju hrane ženske dojijo do drugega leta otrokove starosti. V samem poslopju


Matej Kavčič

 

Izjava: Tomaž Bergoč
Izjava: Borut Bratanič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C