SKRIVNOSTNA POSLIKAVA PRED MAGAZINOM

Petek, 14. september 2018

Mimoidoči danes z zanimanjem opazujejo nenavadne bele vzorčke, ki so zarisani vzdolž pročelja idrijskega Magazina na Trgu sv. Ahacija. Človeška domišljija je že oblikovala vrsto različnih razlag, kaj naj bi ta »poslikava« pomenila in zakaj ravno na »starem placu«.

Lični beli zarisi, ki nekoliko spominjajo na poenostavljeno in stilizirano tračno čipko, so sestavni del tako imenovanega »park (irnega) dne, «enega od dogodkov Evropskega tedna mobilnosti in Dneva brez avtomobila, ki bo na Idrijskem potekal od 17. do 22. septembra.
V okviru park(irnega) dne bodo posamezna parkirna mesta preurejena v začasen javni prostor, na katerem se bo izvajal vnaprej pripravljen program. Tovrstna dejavnost, ki je v tujini že uveljavljena, pomeni novo obliko začasne rabe javnih površin v naseljih. Namen park(irnega) dneva je opozoriti na pomembnost nezazidanih oziroma nezaparkiranih površin in zelenega javnega prostora v mestnem okolju. Maja Petrovčič, koordinatorica dogodkov Evropskega tedna mobilnosti na Občini Idrija.

izjava Maja Petrovčič

Istega dne bo na pot krenil spomladi že preizkušeni »pešbus«, sicer pa Občina Idrija in soorganizatorji vse do zaključka Evropskega tedna mobilnosti pripravljajo še številne dogodke,  ki se bodo sklenili z osrednjima dogodkoma v petek, 21., in soboto, 22. septembra.

izjava Maja Petrovčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C