PRENOVILI BODO ŠPORTNI PARK V KOBARIDU

Petek, 14. september 2018

Občina Kobarid namerava prenoviti športni park. Z današnjim dnem se izteka rok za zbiranje ponudb za oddajo javnega naročila, ki je bil objavljen na občinski spletni strani.


Prenova bo potekala v dveh fazah. Najprej se bodo lotili prenove tekalne površine, s katere bo odstranjena sedanja peščena podlaga, ki jo bodo nadomestili z novo sintetično prevleko. V tej fazi je predvidena še sanacija dotrajanih betonskih elementov in čiščenje kanalizacijskih cevi in jaškov.


Vzhodni, peščeni predel bodo zatravili, predel ob trasi za suvanje krogle pa bo tlakovan. Obstoječi krog se odstrani in nadomesti z novo betonsko ploščo vgrajeno v tipski obroč. Skakališče za skok v daljino ostaja na istem mestu, preplastili bodo zaletišče, doskočno jamo pa bodo očistili in sanirali morebitne poškodbe.


V drugi fazi prenove nameravajo v južnem delu, ob teniškem igrišču, zgraditi ploščad s sintetično prevleko, ki bo namenjena skakališču za skok v višino, prizadevali pa si bodo, da bi v športni park umestili tudi traso za met kopja. Na novo bodo nameščene mreže za lovljenje visokih žog za goli na nogometnem igrišču, prenovljena bo urbana oprema, zamenjali bodo tudi ograjo in druge dotrajane elemente objekta, svoje mesto v prenovljenem športnem parku pa bodo dobili tudi prostori za shranjevanje rekvizitov.


Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C