ŽUPANI S SOLNOGRAŠKEGA OBISKALI KOBARID

Petek, 10. avgust 2018

Pred dnevi je Kobarid obiskala delegacija županov s Solnograškega iz avstrijske regije Pinzgau. Srečali so se z domačim županom Robertom Kavčičem, predsednikom uprave Fundacije Poti miru v Posočju Zdravkom Likarjem in direktorjem Kobariškega muzeja Martinom Šolarjem, delegacijo pa je spremljala Karin Hojker iz avstrijskega veleposlaništva v Ljubljana.


Namen obiska je bil spoznati občino Kobarid in sodelovanje lokalne skupnosti z ustanovo Fundacijo Poti miru v Posočju in Kobariškim muzejem, ter snovanje skupnih projektov na temo obeleževanja stoletnic prve svetovne vojne, vzpostavitev Poti miru in podobno.


Dotaknili so se tudi drugih vsebin, od gospodarstva do šolstva in sociale, financiranja lokalne skupnosti in podpore različnim projektom. V nadaljevanju so gostom predstavili Pot miru od Alp do Jadrana, ogledali pa so si tudi Kobariški muzej.


Župan Robert Kavčič je ob tem poudaril, da so tovrstne izmenjave izkušenj in dobrih praks zelo dobrodošle in koristne.  


VIR: spletna stran Občine Kobarid


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C