OBČINA BOVEC BO SPREJELA CELOSTNO PROMETNO STRATEGIJO

Četrtek, 09. avgust 2018

Občina Bovec bo v letošnjem letu sprejela dokument Celostne prometne strategije. Na podlagi izvedenih javnih delavnic in posvetovanj z različnimi skupinami bodo pripravljavci strategije iz podjetja Arko iz Nove Gorice, oblikovali dokument, ki bo vseboval smernice razvoja prometa v občini na področju hoje, kolesarjenja ter javnega in motornega prometa, katerega ključni cilj je snovanje energetsko učinkovitih, prostorsko manj potratnih in okolju prijaznih oblik prometa v mestu in regiji.


Med poglavitnimi predlaganimi ukrepi v stebru hoje pripravljavci izpostavljajo izdelavo načrta omrežja za hojo in smernic za načrtovanje površin za pešce, pri čemer bi med drugim radi nadgradili varno pot v šolo, razširili omrežje pešpoti ter dopolnili manjkajoče dele površin za pešce ob cestah v centru in naseljih.


Na področju kolesarstva si bodo prizadevali povezati kolesarske poti z naselji v neposrednem zaledju, obstoječe in načrtovane trase pa bi radi vključili tudi v sistem daljinskih kolesarskih poti.


V stebru javnega prometa bo predlagana študija optimizacije avtobusnega prometa in ureditev parkirišč z nadstrešnicami, sedišči in voznimi redi.


V sklopu ukrepov v zvezi z motornim prometom pa bodo opredelili tehnične smernice za načrtovanje umirjanja prometa, radi bi zagotovili vsaj eno parkirno mesto za invalide na vseh javnih parkiriščih in zaprli mestno središče za motorni promet.


Pripravili so tudi anketo s katero bi radi ugotovili, kakšne so prioritete občanov glede urejanja prometa v občini. Dostopna je na spletni strani Občine Bovec.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C